درس زندگی
1) سلام حضرت محمد (ص): کسی وارد بهشت نمیشود مگر آنکه ایمان بیاورد و اهل ایمان نیز نمیشود مگر آنکه دیگران را دوست بدارد. آیا بگویم چگونه یکدیگر را دوست بدارید؟ سلام را بین خودتان افشا کنید.
2) دست دادن حضرت محمد(ص): با یکدیگر دست بدهید، به درستی که همین دست دادن محبت را بین شما زیاد میکند.
3) بخشش و هدیه دادن: حضرت محمد(ص): بخشندگی عامل درستی است.
امام علی (ع): پاینده باشید به بخشندگی و حسن خلق که هم روزی را زیاد میکند و هم ایجاد محبت میکند.
بخشندگی یک مرد باعث میشود که حتی دشمنانش دوستش داشته باشند و خساست، فرزندان او را تبدیل به دشمنانش میکند. بخشندگی محبوبی است که مورد ستایش قرار میگیرد، حتی اگر به آن فرد بخشیده باشند.
حضرت محمد(ص): _ هدیه دادن دوستی میآورد، برادری را تقویت میکند و دشمنی را از بین میبرد. _ هدیه دهید تا محبوب یکدیگر شوید و دشمنی را از بین ببرید. _ هدیه دادن دوستی را دو برابر میکند.
امام علی (ع): _ انسان بخیل اندکی از مال خود را برای خود خرج نمیکند و همه آن را برای ورثهاش میگذارد.
_ در شگفت هستم از بخیل که فقری را که از آن فراری است به سوی آن میشتابد و ثروتی را که در پی آن است از دست میدهد، او در دنیا مانند تهیدستان زندگی میکند و در آخرت همچون توانگران حسابرسی میشود.
*** هفت دسته از مردم در روز قیامت در سایه عرش الهیاند:
1) پیشوایی (سر پرست) که به عدالت رفتار کند. 2) جوانی که جوانی خود را در عبادت و بندگی خدا صرف کند. 3) شخصی که آنقدر دلش از مهر پروردگار سرشار است که هنگام بیرون آمدن از مسجد به فکر دفعه بعد باشد. 4) دو نفری که با هم قرار گذاشتهاند که در راه خدا یار و کمک یکدیگر باشند.
5) کسی که در خلوت با مناجات خدا اشک بریزد. 6) شخصی که زمینه گناه برایش فراهم باشد ولی از خدا بترسد و مرتکب گناه نشود. 7) شخصی که وقتی مالی را در راه خدا انفاق میکند آنچنان مخفی باشد که در اصطلاح گفته میشود (وقتی با دست چپ خود انفاق می کند حتی دست راست او متوجه نشود).
پاداشهای صله رحم (برگرفته از فرمایشات امام باقر (ع) و امام صادق (ع)): 1) اعمال را پاکیزه میکند. 2) اموال را زیاد میکند. 3) روزی را زیاد میکند. 4) بلاها را دفع میکند. 5) مرگ را به تاخیر میاندازد. 6) اخلاق انسان را نیکو میکند. 7) انسان را سخاوتمند بار میآورد. 8) نفس را پاکیزه میکند. 9) حساب را آسان میکند. 10) باعث پاک شدن و حفظ انسان از گناه میشود.
مأخذ
|